За Нас

Историята на Бонтади върви паралелно с тази на кафето. Ние сме най-старата пекарна за кафе в Италия, създадена през 1790 г и  предавана поколения наред до днес от баща на син Бонтади  -  от Карло Бонтади до Ремо Бонтади.

Още от XVIIIв. фамилия Бонтади са едри земевладелци в долината на река По. През 1790 г. Карло Бонтади изоставя земеделската дейност на фамилията за да навлезе  в търговията,  основавайки едноименна фирма в Роверето. Предприемач с остър нюх към сделките, Карло Бонтади се захваща с продажбата на продукт, предназначен за специални моменти - КАФЕТО.

Историята на кафе Бонтади започва във време, в което се купували сурови зърна и се изпичали  на домашното огнище в същия уред, в който бивал изпичан и  ечемикът за кафе. В нашия музей могат да се видят тези първи инструменти за домашно печене на кафе. Уникални и безценни експонати, които свидетелстват за това, че еспресото, което днес пием ежедневно е последната брънка на история, започнала преди много, много години.

Печене в пещ: превратен момент в историята на кафето

През 1850 г. Одоне Бонтади разширява търговската мрежа създадена от баща му Карло и подписва първите международни договори за внос на кафе, благодарение и на развитието на железопътната мрежа в Европа.

През 1890 г. неговият син Ипериде Бонтади, започва печенето на кафе в първите специално създадени ръчно задвижвани пещи с капацитет от 5 кг. Говорим за огромна крачка напред в историята на кафето Бонтади: печенето на кафе се превръща в истински производствен процес и търговската фирма прераства в производствено предприятие.

В началото на ХХ в. Лео Бонтади започва да използва електрически пещи с капацитет 30 кг. Това дава на фирмата производствена стабилност.

От 1954 г. Ремо Бонтади, последният наследник на историческата фамилия, достига нови върхове в производството с машини с капацитет 500 кг. изпечено кафе на час.


СПОДЕЛЕТЕ: